หน้าแรก อาหารเสริมสุขภาพ อาหารผิว-อาหารผม ลดน้ำหนัก เครื่องสำอาง อุปกรณ์การแพทย์ เพศ ของขวัญ อื่นๆ...
สินค้าใหม่ สินค้าราคาพิเศษ สินค้าราคาต่ำกว่าทุน สินค้าโปรโมชั่น รายการโปรด English Language   ภาษาไทย
รหัสผู้ใช้ :
รหัสผ่าน :
 
ลืมรหัสผ่าน
สมัครสมาชิกใหม่
 กรุณาพิมพ์ข้อมูลที่ต้องการค้นหา :
ผลิตภัณฑ์   ข้อมูลทั่วไป
สินค้าใหม่
สินค้าโปรโมชั่น
ยี่ห้อผลิตภัณฑ์
กลุ่มสินค้า
คลังข้อมูล
บทความ
วิธีการสั่งซื้อ
การจัดส่งสินค้า
การรับประกันสินค้า
เกี่ยวกับเรา
แสดงรายละเอียดเพิ่มเติม +
 
บ้านที่สะอาดก็อาจจะไปกระตุ้นโรคหอบหืดได้

ใครที่มีลูกมีหลานเป็นโรคหอบหืดคงจะรู้และเข้าใจดีว่าอาการที่เจ้าตัวเล็กเป็นโรคหอบหืดมันทรมานจิตใจอย่างไร และผู้ปกครองส่วนใหญ่ก็จะพยายามที่จะจัดการกำจัดจุดต่างๆ ภายในบ้านที่อาจจะก่อกระตุ้นให้เกิดอาการหอบหืดของเจ้าตัวน้อยของเรา เช่นการหมั่นทำความสะอาดบ้านเป็นประจำ งั้นลองมาดูผลการวิจัยล่าสุดเกี่ยวกับโรคนี้กัน

ทีมนักวิจัยชาวออสเตรเลียจาก Curtin University of Technology ได้พบว่าในส่วนผสมของสารทำความสะอาดบ้านซึ่งอาจจะระเหยหรือมีกลิ่นเป็นสิ่งที่อันตรายมากที่สุดต่อการกระตุ้นให้เกิดอาการหอบหืดของเด็กๆ เช่น น้ำยาขัด น้ำยาซักพรม เป็นต้น

เด็กๆ มักจะเกิดอาการตอบสนองต่อสารระเหย (volatile organic compounds (VOCs)) ได้ง่ายและหากยิ่งเป็นเด็กที่เป็นโรคหอบหืดด้วยแล้วจะสามารถตอบสนองได้มากกว่าถึง 4 เท่า

ทีมนักวิจัยนี้ได้ทดลองวัดระดับของสารระเหยในบ้านอยู่อาศัยต่างๆ (ในประเทศออสเตรเลีย) เกือบ 200 หลัง เป็นบ้านที่มีเด็กที่ป่วยเป็นโรคหอบหืด 88 หลังและไม่มี 104 หลัง พบว่ามีระดับต่ำกว่าระดับสูงสุดที่ยอมรับได้ แต่ถึงแม้จะมีระดับต่ำกว่าที่ผู้ผลิตได้แนะนำไว้แต่เมื่อทีมผู้วิจัยได้ตรวจสอบรายละเอียดของสารแต่ละชนิดแล้วมันดูเหมือนว่ามันอาจจะสามารถไปกระตุ้นต่อโรคหอบหืดได้มากทีเดียว

ทีมนักวิจัยได้ทำการวัดระดับสารระเหยภายในบ้านที่เข้าร่วมการวิจัยจำนวน 2 ครั้ง โดยครั้งหนึ่งในฤดูหนาว และอีกครั้งในฤดูร้อน และยังให้ผู้ปกครองตอบแบบสอบถามเกี่ยวกับรายละเอียดของสุขภาพเด็กภายในบ้าน รวมทั้งการตรวจสุขภาพและโรคภูมิแพ้จากเด็กโดยตรง

ผลการเก็บข้อมูลพบว่า 3 ใน 4 ของเด็กที่เป็นหอบหืดจะมีอาการแพ้และเด็กที่ไม่ได้เป็นหอบหืดประมาณครึ่งหนึ่งจะแพ้ในส่วนประกอบของสารระเหยต่างๆ มักจะมีสารกลุ่มเบนซีน (Benzene) เป็นองค์ประกอบสำคัญ เช่น น้ำยาขัดถู สี น้ำยาล้างเครื่องมือ และเป็นที่ทราบกันดีว่าสารดังกล่าวเป็นสารก่อมะเร็ง

คุณหมอ Krassi Rumchev หัวหน้าทีมผู้วิจัยได้ให้ความเห็นว่าสารระเหยหลายชนิดทีเดียวที่เป็นสารก่อมะเร็ง และยังไม่เคยมีการกำหนดระดับที่เหมาะสมของบ้านอยุ่อาศัยว่าควรจะมีระดับเป็นเท่าไร มีแต่ระดับทั่วไป อีกทั้งสารต่างๆ เหล่านี้จะไปกระตุ้นอาการหอบหืดของเด็กๆ ซึ่งเป็นอันตรายต่อเด็กอีกด้วย ระดับที่เราใช้ในการวิจัยซึ่งผู้ผลิตแนะนำพบว่ามันยังเป็นระดับที่น่าจะสูงเกินไปสำหรับบ้านอยู่อาศัยโดยเฉพาะอย่างยิ่งบ้านที่มีเด็กที่เป็นโรคหอบหืด

โดยส่วนใหญ่ผู้ปกครองมักจะห่วงสภาพสิ่งแวดล้อมอากาศนอกบ้านที่อาจจะเป็นปัญหาต่อเด็ก แต่จากการวิจัยนี้เองเราคงต้องหันมาเอาใจใส่ต่ออากาศภายในบ้านเราเองให้มากขึ้น เพื่อสุขภาพที่ดีของปอดของเรา

 
หน้าแรก | อาหารเสริมสุขภาพ | อาหารผิว-อาหารผม | ลดน้ำหนัก | เครื่องสำอาง | อุปกรณ์การแพทย์ | Sex | Gift | More...

Popular searches at Taradrak.com include the following:

Thailand Dating - Taradrak.com is the only Thailand dating and personals site that caters to Thai singles worldwide seeking love, dating and marriage. As a premier provider of Thailand dating services, we offer all our members a unique online dating experience complete with unlimited access to dating functions such as chat rooms, emails, instant messenger and whole range of services to help you meet the most compatible Thai singles. For a Thailand dating experience that puts you in touch with Thai singles living around the world, Taradrak.com is the only site you need to join!

Thai Dating Site – Welcome to Taradrak.com, a popular dating and personals site used by Thai singles seeking foreign or Western partners for dating, love, friendship and marriage. We are here to help you meet the right Thai single for dating. Whether you are looking to find single Thai women for dating, hoping to meet the Thailand woman to make your Thai bride, Taradrak.com offers you many different options. With a large collection of Thai personals on offer and interactive Thai chat rooms full of singles seeking love, why not join us for free now and take advantage of all that our Thai dating site has to offer!

Thai Bride – Dreaming of your ideal beautiful Thai bride? We have plenty of single Thai women waiting to become your Thailand bride. Taradrak.com is a specialty Thai dating and matchmaking site that is dedicated to bringing Thailand women together with single foreign men looking to meet their long awaited Thai brides. The women on our site are all beautiful, marriage-minded and seeking their soulmates, life partners and true loves.

Thai Mail Order Brides - Taradrak.com is the best Thai dating site for men seeking a wife or a Thai bride. We are not a Thai mail order service and we do not offer Thailand mail order brides, but our Thai dating service does hold 100's of single Thai women that are all marriage minded and hoping to become someone's lucky Thai bride. Unlike many mail order bride services our site is dedicated to assisting singles seeking beautiful women for long term relationships or marriage to meet the Thai girls of their dreams! Our top class Thai dating service with thousands of personals of single women seeking men will kick start your journey to Thai dating, meeting your bride and eventually maybe even an Thai marriage. Stop delaying, its time to meet your destined Thai lady, the love of your life and your beautiful Thai bride today!

Thai Women - You have arrived at the Thai dating site that specializes in bringing together single beautiful Thai women from around the world. If you are looking to find that special Thailand single to share some romance and dating then you have come to the right place. With great services allowing to you to search for Thai women through the personal ads or our attractive women's gallery, and the chance to meet your select Thai lady in our chat rooms, meeting the woman of your choice has never been easier. This ii the only site that will help you in your search for the right Thai woman!

© Copyright 2010 HealthDD.com | All Rights Reserved Privacy Policy & Disclaimer | Site map | Bookmark
Email: support@healthdd.com | http://www.healthdd.com | Tel: 0 2864 8775-6 | Fax: 0 2418 2841