หน้าแรก อาหารเสริมสุขภาพ อาหารผิว-อาหารผม ลดน้ำหนัก เครื่องสำอาง อุปกรณ์การแพทย์ เพศ ของขวัญ อื่นๆ...
สินค้าใหม่ สินค้าราคาพิเศษ สินค้าราคาต่ำกว่าทุน สินค้าโปรโมชั่น รายการโปรด English Language   ภาษาไทย
รหัสผู้ใช้ :
รหัสผ่าน :
 
ลืมรหัสผ่าน
สมัครสมาชิกใหม่
 กรุณาพิมพ์ข้อมูลที่ต้องการค้นหา :
ผลิตภัณฑ์   ข้อมูลทั่วไป
สินค้าใหม่
สินค้าโปรโมชั่น
ยี่ห้อผลิตภัณฑ์
กลุ่มสินค้า
คลังข้อมูล
บทความ
วิธีการสั่งซื้อ
การจัดส่งสินค้า
การรับประกันสินค้า
เกี่ยวกับเรา
แสดงรายละเอียดเพิ่มเติม +
 
ถั่วเหลือง Fish Oil สามารถป้องกันโรค อัลไซเมอร์ได้

จากการวิจัยล่าสุดที่ทำในประเทสสหรัฐอเมริกาได้ค้นพบกรดไขมัน Omega 3 ที่พบในถั่วเหลือง ปลา และอาหารชนิดอื่นๆ ที่เราทราบกันดีว่ามีผลดีต่อสุขภาพอาจจะช่วยป้องกันโรคอัลไซเมอร์ได้ พบว่าหนูที่ได้รับอาหารที่มีกรดไขมัน Omega 3 ที่เรียกว่า DHA (docosahexaenoic acid) สามารถช่วยป้องกันสมองจากการเสื่อมสภาพและถูกทำลายจากโรคอัลไซเมอร์

ศาสตาจารย์ Greg Cole จากแผนกประสาทวิทยามหาวิทยาลัย University of California Los Angeles school of medicine ได้ให้ความเห็นว่าอาหารที่มี DHA สูงๆ จะมีผลต่อยีนที่ทำให้เกิดโรค อัลไซเมอร์ อย่างชัดเจน ทั้งนี้ศาสตาจารย์ Greg Cole และคณะได้ทำการศึกษาเกี่ยวยีนที่มีผลต่อสมองและเป็นสาเหตุของโรค อัลไซเมอร์ ในหนูและตีพิมพ์ผลการศึกษาในวาสาร The journal Neuron

จากการวิจัยและการเฝ้าสังเกตุของนักวิทยาศาสตร์กลุ่มนี้ก็พบว่าหนูกลุ่มที่ได้รับสารอาหารพวกถั่วเหลืองและปลาที่มีสารอาหารพวกกรดไขมัน Omega 3 เป็นปริมาณสูงๆ จะทำให้ส่วนความจำหรือสมองของหนูรวมทั้งระบบการสื่อประสาทระหว่างเซลประสาทไม่สูญเสียหรือถูกทำลายไป อย่างที่ควรจะเป็น

เนื่องจากผลการศึกษาที่แล้วมาก็พบว่า กรดไขมัน Omega 3 อาจจะช่วยป้องกันโรคอัลไซเมอร์ได้ และในครั้งนี้นักวิจัยกลุ่มนี้ก็ได้ยืนยันผลวิจัยออกมาเช่นเดียวกันคือ อาหารที่มีกรดไขมัน Omega 3 จะช่วยป้องกันโรค อัลไซเมอร์ ได้จริงๆ

นักวิจัยกลุ่มนี้ยังได้พยายามที่จะทดลองให้หนูงดเว้นอาหารพวกถั่วเหลือง ปลา ซึ่งมีกรดไขมัน Omega 3 สูงแล้วให้รับประทานน้ำมันจากดอกคำฝอยแทน ซึ่งเราทราบกันดีว่าจะมีกรดไขมัน Omega 3 ต่ำมากแต่จะมีกรดไขมัน Omega 6 สูงมากและก็ไม่มี DHA จึงเป็นอาหารที่ไม่ค่อยดีต่อสุขภาพเท่าไร ในการทดลองจะให้หนูกลุ่มหนึ่งทานน้ำมันจากดอกคำฝอยและอีกกลุ่มทานอาหารปกติ พบว่าหนูที่รับประทานอาหารที่มี DHA ต่ำจะพบว่ามีอาการปัญหาของการสื่อสารระหว่างเซลประสาทซึ่งเป็นอาการที่พบได้ในสมองของผู้ป่วยโรค อัลไซเมอร์

ในทางตรงกันข้ามหนูที่รับประทานอาหารที่มีปริมาณ DHA สูงจะส่งผลดีต่อการทดสอบเกี่ยวกับความจำที่ดีกว่าอย่างชัดเจนกว่าหนูที่ได้รับอาหารจากน้ำมันดอกคำฝอย

คุณหมอได้กล่าวเพิ่มเติมว่าหลังจากที่นำผลการทดลองมาวิเคราะห์ โดยตัดตัวแปรอื่นๆที่เกี่ยวข้องทั้งหมดพบว่า DHA เป็นเพียงปัจจัยเดียวที่มีผลในการป้องกันการทำลายเซลประสาทและความจำที่มีผลมาจากยีนที่ทำให้เกิดโรค อัลไซเมอร์

คนทั่วๆ ไปจะถูกแนะนำให้รับประทานอาหารที่มีกรดไขมัน Omega 3 เพื่อประโยชน์ในเรื่องการป้องกันเกี่ยวกับโรคหัวใจ แต่จากการวิจัยนี้จะทำให้เห็นประโยชน์อีกอันหนึ่งของมัน

DHA และ กรดไขมัน AHA มักจะถูกใส่ไปในนมสำหรับทารกและนมที่โฆษณาว่าช่วยบำรุงสมอง อย่างไรก็ตามสารอาหารทั้งชนิดนี้ยังพบได้ในน้ำนมแม่ธรรมชาติอีกด้วย

 
หน้าแรก | อาหารเสริมสุขภาพ | อาหารผิว-อาหารผม | ลดน้ำหนัก | เครื่องสำอาง | อุปกรณ์การแพทย์ | Sex | Gift | More...

Popular searches at Taradrak.com include the following:

Thailand Dating - Taradrak.com is the only Thailand dating and personals site that caters to Thai singles worldwide seeking love, dating and marriage. As a premier provider of Thailand dating services, we offer all our members a unique online dating experience complete with unlimited access to dating functions such as chat rooms, emails, instant messenger and whole range of services to help you meet the most compatible Thai singles. For a Thailand dating experience that puts you in touch with Thai singles living around the world, Taradrak.com is the only site you need to join!

Thai Dating Site – Welcome to Taradrak.com, a popular dating and personals site used by Thai singles seeking foreign or Western partners for dating, love, friendship and marriage. We are here to help you meet the right Thai single for dating. Whether you are looking to find single Thai women for dating, hoping to meet the Thailand woman to make your Thai bride, Taradrak.com offers you many different options. With a large collection of Thai personals on offer and interactive Thai chat rooms full of singles seeking love, why not join us for free now and take advantage of all that our Thai dating site has to offer!

Thai Bride – Dreaming of your ideal beautiful Thai bride? We have plenty of single Thai women waiting to become your Thailand bride. Taradrak.com is a specialty Thai dating and matchmaking site that is dedicated to bringing Thailand women together with single foreign men looking to meet their long awaited Thai brides. The women on our site are all beautiful, marriage-minded and seeking their soulmates, life partners and true loves.

Thai Mail Order Brides - Taradrak.com is the best Thai dating site for men seeking a wife or a Thai bride. We are not a Thai mail order service and we do not offer Thailand mail order brides, but our Thai dating service does hold 100's of single Thai women that are all marriage minded and hoping to become someone's lucky Thai bride. Unlike many mail order bride services our site is dedicated to assisting singles seeking beautiful women for long term relationships or marriage to meet the Thai girls of their dreams! Our top class Thai dating service with thousands of personals of single women seeking men will kick start your journey to Thai dating, meeting your bride and eventually maybe even an Thai marriage. Stop delaying, its time to meet your destined Thai lady, the love of your life and your beautiful Thai bride today!

Thai Women - You have arrived at the Thai dating site that specializes in bringing together single beautiful Thai women from around the world. If you are looking to find that special Thailand single to share some romance and dating then you have come to the right place. With great services allowing to you to search for Thai women through the personal ads or our attractive women's gallery, and the chance to meet your select Thai lady in our chat rooms, meeting the woman of your choice has never been easier. This ii the only site that will help you in your search for the right Thai woman!

© Copyright 2010 HealthDD.com | All Rights Reserved Privacy Policy & Disclaimer | Site map | Bookmark
Email: support@healthdd.com | http://www.healthdd.com | Tel: 0 2864 8775-6 | Fax: 0 2418 2841